Upplev city

Letar du efter dagens, helgens eller nästa månads äventyr? Med hjälp av Visit Norrköpings kalendarium kan du enkelt bläddra bland aktuella evenemang och händelser i city.

Se mer av kalendariet

Våra områden i city

Norrköpings stadskärna består av charmiga kvarter, torg och historiska byggnader. Från det upprustade industrilandskapet och idylliska Knäppingsborg, till moderna shoppinggator och ett prisvinnande campus som lockar studenter från hela landet.

Drottninggatan och galleriorna

En del av NKPG City

Utmed Drottninggatan finns shopping för alla stilar och humör. Besök någon av de tre galleriorna mitt i city eller strosa på Olai Kyrkogata bland butiker, restauranger och mysiga fik.

Gamla stan

En del av NKPG City

Gamla stan, med sina välbevarade byggnader från 1700-talet, är ett kvarter för livsnjutaren. Här finns allt från exklusiva restauranger och hemtrevliga caféer, till avslappnande spahotell och personliga butiker.

Grönområden och lekplatser

En del av NKPG City

Parker, promenadstråk och lekplatser som älskas av barn i alla åldrar – Norrköping har någonting för alla. Strosa promenaderna runt, prova på cityfiske eller utmana familjen i äventyrsgolf. I city är du aldrig längre än några minuter från närmsta park eller grönområde.

Industrilandskapet

En del av NKPG City

Industrilandskapet är ett tidshistoriskt dokument i klass med medeltidens Visby ringmur och Gamla Stan i Stockholm. Här lever Norrköpings historia kvar i rustika industribyggnader som rustats upp och förvandlats till restauranger, konsertlokaler och museum.

Knäppingsborg

En del av NKPG City

I hjärtat av city finns Knäppingsborg. Här samsas unika butiker och traditionella caféer med ett myllrande folkliv, restauranger och barer. Bland kvarterets gränder och torg finns det någonting för alla – oavsett om du letar efter en delikatessdisk, historisk arkitektur eller handgjorda inredningsdetaljer.

Konsert och teater

En del av NKPG City

Förtrollas av Norrköpings symfoniorkesters klassiska toner, upptäck Östgötateaterns breda repertoar av teater och musikaler, eller dansa till livemusik i Knäppingsborg en ljummen sommarkväll. För den teater- och musikintresserade är en lysande föreställning aldrig långt borta.

LiU – Campus Norrköping

En del av NKPG City

Linköpings universitets lokaler i Norrköping brukar kallas för Sveriges vackraste campus. De gamla tegelbyggnaderna utmed Motala ströms virvlande vatten har moderniserats och är nu hem till världsledande forskning och förstklassiga utbildningar.

Museer och gallerier

En del av NKPG City

I Norrköping är varken historia eller framtiden långt borta. Upplev stadens industriella arv på arbetets museum, inspireras av nutida alster på konstmuseet – eller upptäck framtidens mysterier hos Visualiseringscenter C.

Nya torget

En del av NKPG City

Granne med Gamla stans gränder hittar du Nya torget. En naturlig mötesplats med välbesökt torghandel, saluhall och soliga uteserveringar.

Sportstaden Norrköping

En del av NKPG City

Upplev känslan och gemenskapen av ett sprakande publikhav. Norrköpings största lag, IFK Norrköping, Dolphins och Vita Hästen, har alla sina egna arenor med plats för tusentals stöttande supportrar.