Kampen om Norrköping är här!

Nu kan alla som är intresserade av att vara med i e-fotbolls eventet, ”Kampen om Norrköping” och inte tillhör någon fotbollsklubb vara med i NKPG CITYs eget lag. Den 28 Maj arrangeras den sista kvalet på Linden i samarbete med NKPG CITY, där kommer 64 gamers från Norrköping slåss om den sista Wild-card platsen. Öppet för publik. Förutom en Wildcard plats till vinnaren så kommer vinnaren även vinna produkter till ett värde av 4000 kr. Totalt arrangeras 15 online kval med fotbollsklubbarna samt NKPG CITY, varje klubb utser en klubbmästare som går vidare till slutspel. Finalen spelas på El giganten den 11 juni. Förutom den åtråvärda titeln står även gamingprodukter till ett värde av 100 000 kronor på spel, samt en prispott på 25 000 kronor som tillfaller klubben eller i NKPG CITYS fall ett utvalt välgörande ändamål.

E-sport är en förkortning av elektronisk sport och är ett samlingsnamn för alla tävlingar som utförs i en virtuell miljö. Cirka 13 procent av Sveriges befolkning mellan 16-87 år spelar datorspel varje dag. Sverige har idag ungefär lika många organiserade e-sportare som handbolls eller hockeyspelare.
Tv-spelet FIFA har idag över 10 miljoner spelare världen över och bara i Sverige spelas runt 1 miljon matcher varje dag. Här finns flera spelare som skördat stora framgångar internationellt, vilket blev extra tydligt när FIFA släppte sin världsranking förra året och då placerade Sverige på femte plats.