NKPG CITY redo för nästa fas!

Den 1 september tillträder David Nilsson rollen som VD för samverkansbolaget NKPG City. NKPG City i Samverkan AB startades som en följd av det BID-projekt för utveckling av Norrköpings stadskärna som genomfördes 2019–2021. Nu är grundstrukturen och det initiala uppstartsarbetet på plats och bolaget går in nästa fas – i samband med det tillsätts ny VD.

David Nilsson har de senaste 4 åren arbetat som VD för Linköping Citysamverkan där han framgångsrikt har drivit arbetet med att utveckla Linköpings stadskärna till en attraktivare plats för invånare och besökare. Samverkansformen i Linköping, där en bred förankring och tillit mellan kommun, fastighetsägare och näringsliv är en framgångsfaktor, har resulterat i utnämningen Årets stadskärna hela tre gånger.

– Vi är oerhört glada att David väljer NKPG City som hans nästa uppdrag, säger Christian Claesson, styrelseordförande för NKPG City och regionchef öst på Lundbergs Fastigheter. Hans erfarenhet och kompetens ger oss helt rätt förutsättningar för arbetet framåt. Inte minst är hans förmåga att samla, samarbeta och samverka är en av hans främsta styrkor och en nyckel till ett långsiktigt framgångsrikt arbete för bolaget.

– Det känns verkligen roligt och inspirerande att få förtroendet att leda det nya bolaget, säger David Nilsson. Jag ser fram emot att med gemensamma krafter ta city in i framtiden med allt vad det innebär, stadsutveckling är ett ständigt pågående arbete. Norrköpings stadskärna är bland de vackraste i Sverige och har så mycket fantastiskt att erbjuda – att det dessutom är min hemstad gör så klart att hjärtat slår lite extra för just det här uppdraget, avslutar David.

David Nilsson tar över VD-rollen efter Stina Storm som på konsultbasis har arbetat med att sätta den grundläggande strukturen och starta upp bolaget. Stina kommer finnas kvar i bolaget till dess att David börjar sitt uppdrag under hösten.

– Fram till dess David tar över kommer jag att jobba med att starta upp vårt gemensamma presentkort för hela stadskärnan, fortsätta att samverka i frågor rörande trygghet och säkerhet och dra i gång en kampanj för att marknadsföra Norrköpings stadskärna och dess fantastiska utbud, säger Stina Storm.

NKPG City ägs av näringslivet som representeras av fastighetsägare, handel, hotell och restaurang samt övrig besöksnäring och kommersiella tjänsteföretag i Norrköpings stadskärna. Bolaget har även ett samverkansavtal med Norrköpings kommun som har adjungerade representanter i den tillsatta styrelsen.

Ladda ner pressmeddelandet som PDF

porträttbild på David Nilsson
David Nilsson, VD
porträttbild på Christian Claesson, Ordförande
Christian Claesson, Ordförande
Foto: Ulla Karin Ekblom
porträtt av Stina Storm, VD NKPG City
Stina Storm, VD NKPG City

 

Kontaktpersoner:

Christian Claesson, Ordförande NKPG CITY, 070-921 66 14

David Nilsson, 070-673 05 04

Stina Storm, 070-427 91 16